Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Middels fysiotherapie diabetes helpen voorkomen

In Nederland leven er op dit moment ongeveer 1,2 miljoen personen met diabetes type I of II. Diabetes is een stofwisselingsziekte die tot veel verschillende klachten kan leiden. Op lange termijn kunnen er ernstige complicaties optreden. Speciaal ontwikkelde fysiotherapie bij diabetes heeft een gunstig effect op het verloop van de aandoening én op de preventie ervan. Fysiotherapie Beatrixpark is een praktijk waar u aan het juiste adres bent voor specialismen als zwangerschapsfysiotherapie, manuele therapie, bekkenbodemtherapie en dry needling in Veenendaal. Het diabetesprogramma stimuleert de juiste lichaamsbeweging.

Wat kan met lichaamsbeweging worden voorkomen?

Voor personen met diabetes is het van belang aan lichaamsbeweging te doen. Beweging vermindert namelijk de bloedglucose en zorgt ervoor dat de insuline beter zijn werk kan doen. Het hormoon insuline, dat in de alvleesklier wordt aangemaakt, speelt een belangrijke rol bij de hoeveelheid glucose in het bloed. Een tekort aan insuline en hierdoor een te hoog glucosegehalte kan op lange duur veel schade berokkenen. Zo kan dit leiden tot hart- en vaatziekten en zenuwaantasting. Door deelname aan fysiotherapie voor diabetes verkleint u deze risico’s drastisch.

Groepsbehandeling met talrijke lange termijneffecten

Het programma van Fysiotherapie Beatrixpark heeft een duur van twaalf weken en heeft veel voordelen voor patiënten met deze aandoening. De behandeling betreft een groepsbehandeling. De lange termijneffecten die hiermee worden beoogd, zijn onder andere een verbeterde glucosetolerantie en een verlaging van de bloeddruk. Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten van de behandeling van deze specialist te noemen. Denkt u bijvoorbeeld ook aan een verbeterd uithoudingsvermogen en de vermindering van overgewicht.

Behandeling door vakspecialisten in de omgeving van Veenendaal

De in de omgeving van Veenendaal gevestigde praktijk heeft diverse specialisaties, waaronder dry needling in Veenendaal. Dry needling in Veenendaal wordt in toenemende mate toegepast bij sportblessures. Ook fysiotherapie bij diabetes wordt aangeboden door fysiotherapeuten die zich op hun specifieke vlak hebben toegelegd. Tijdens de behandeling ontvangt u van hen ook tal van adviezen omtrent levensstijl.