Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

De overige voordelen van afvallen

Afvallen heeft meer voordelen dan voor alleen je gezondheid. Zo komen er ook nog zeker een aantal maatschappelijke voordelen kijken bij het verliezen van gewicht. Wilt u nu echt gewicht verliezen? Dan raden wij u aan om eens te kijken de producten op de volgende website: https://www.herba4everyone.nl. Hieronder hebben we een aantal van de meest belangrijke voordelen van het verliezen van gewicht voor u op een rijtje gezet.

Meer zelfvertrouwen

Het begint allemaal in je gedachtes! Soms krimpt je taille en is verbetering van je zelfrespect om alle goede redenen met elkaar verbonden. Als we fit en goed gestructureerd zijn, kunnen we verwachten dat onze sociale kring groter wordt. Ons zelfvertrouwen zal door dergelijke activiteiten worden verbeterd, en dus zal dit ons innerlijke zelfvertrouwen vergroten en ons zelfvertrouwen verbeteren.

Loonsverhoging

Bizar, maar waar! Volgens een studie in Health Economics verdienen vrouwen onder alle zwaarlijvige mensen ongeveer 2,5% minder in vergelijking met hun collega’s met een normaal gewicht. Klinkt te bizar voor woorden, toch? Maar dat is het verschil tussen € 60.000 en € 61.500 verdienen. We denken dat dat genoeg extra is om een vakantie te plannen of om bijvoorbeeld wat leuks voor jezelf te kopen. De fysiologen die de studie uitvoerden, ontdekten dat gewicht en waargenomen charisma een zeer grote rol spelen bij het bepalen of iemand zijn droombaan zal bereiken of promotie zal krijgen. Ze ontdekten ook dat hoe zwaarder de persoon is, hoe kleiner zijn kansen zijn. Voor een dame met overgewicht worden de kansen op haar loopbaanontwikkeling laag in vergelijking met een mannelijke tegenhanger.

Minder last van seizoensgebonden allergieën

Als we meestal seizoensgebonden allergieën hebben, kan overgewicht de reden zijn. Volgens een recent rapport van Centers for Disease Control’s National Health zijn obesitas en allergie met elkaar verbonden. Ze ontdekten dat kinderen die aan obesitas lijden, meer kans hebben op een of andere vorm van allergie dan kinderen met een normaal gewicht. De extra kilo’s kunnen het ademhalingssysteem en de bijnieren belasten, waardoor allergie- en astmasymptomen verergeren.

Eten zal goed smaken

Studies hebben aangetoond dat met een toename van het gewicht de smaakgevoeligheid afneemt. Het verlies van smaak kan een van de ergste dingen zijn en daarom hebben zware mensen minder smaak en gaan ze voor voedingsmiddelen die meer zout en suiker bevatten. Dat is nog erger, je zou je kunnen voorstellen. Zo ontdekte een onderzoeker aan de Cornell University, ontdekte dat dikke muizen minder smaakpapillen hebben in vergelijking met muizen met een normaal gewicht.