Mirjam Mooijman
Image default
Gezondheid

Een gezonde ademhaling, een frisse wind

Heeft u het gevoel dat u last heeft van uw ademhaling? Is deze onregelmatig, voelt u zich gestrest? Snakt u soms naar lucht? Dan kan het zijn dat u, zoals vele mensen een probleem heeft met uw ademhaling en u  goede buteyko therapie nodig heeft om uw ademhaling te herstellen. Een kalme regelmatige goede ademhaling is van uiterst belang en zeer belangrijk voor een gezond en goed welzijn. Al uw lichaamsfuncties zijn immers afhankelijk van de toevoer van zuurstof. Mocht er hier iets fouts gaan dan heeft dit grote gevolgen voor uw hele lichaam en geest. Dit is in vele gevallen zo voor veel mensen. Veel mensen hebben zonder dat ze het weten moeite met hun ademhaling en dit heeft grote gevolgen van hun gezondheid. Veel mensen komen er pas laat achter dat dit een enkele onderliggende reden kan hebben; uw ademhaling. Met buteyko therapie leert u technieken om uw ademhaling beter onder controle te krijgen

Wat is buteyko?

Buteyko is een techniek gecreëerd door dokter buteyko in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Hij kwam er achter dat veel mensen klachten ervaren door een zekere reden, hij kwam er achter dat veel mensen moeite hebben met hun ademhaling of beter gezegd, in een constante staat van hyperventilatie zijn. Daarom ontwikkelde hij een techniek om mensen via therapie en ademhalingstechnieken beter te laten ademhalen en zoals hij al had gedacht gingen veel van de klachten en lasten die de mensen hadden over. De therapie had een uiterst positief effect op lichaam en geest.

Buteyko is de toekomst

Daarom proberen wij zoveel mogelijk mensen buteyko te laten leren omdat wij weten dat veel mensen er onbewust toch onder lijden, een slechte ademhaling met alle klachten en gevolgen van dien. Buteyko maakt u bewuster en krachtiger met de goede ademhalingstechnieken.