Mirjam Mooijman
Image default
Financieel

Een zakelijke lening: wat kan dit voor uw onderneming betekenen?

Bent u een (startende) ondernemer en wilt u graag investeren in uw (nieuwe) bedrijf? Dan heeft u natuurlijk genoeg kapitaal nodig. U kunt bijvoorbeeld investeren in uw bedrijf met uw eigen vermogen. Echter, het is ook mogelijk om gebruik te maken van externe financieringsmogelijkheden. Een voorbeeld van een bekende financieringsvorm is een zakelijke lening. Maar voordat u een zakelijke lening afsluit is het belangrijk dat u weet wat u precies met een zakelijke lening kunt en wat dit kan betekenen voor uw bedrijf. 

Voor een overzicht van zakelijke geldverstrekkers kunt u review websites bezoeken. Hier vertellen voorgaande klanten over de ervaringen die zij met deze banken of instellingen hadden, zodat u op voorhand de beste keuze kunt maken.  

Wat is een zakelijke lening precies? 

Een zakelijke lening is een lening voor ondernemers die langlopende investeringen willen doen. Een voorbeeld van een langlopende investering is het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Wanneer u een zakelijke lening afsluit, wordt het totale leenbedrag in één keer op uw rekening gestort. Vervolgens lost u dit bedrag in maandelijkse termen af. Bovendien betaalt u een vast rentepercentage over het openstaande bedrag. Het is ook belangrijk om te weten dat u het geld dat u heeft afgelost niet opnieuw kunt opnemen. 

Het is ook mogelijk om een online lening af te sluiten. U leent dan geld van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van leningen. Het online lenen van geld brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo krijgt u online vaak sneller een lening dan bij een bank en kunt u uw lening op elk tijdstip thuis aanvragen. U hoeft dus als het ware niet eens meer de deur uit.

De voordelen van een zakelijke lening voor uw onderneming

Een zakelijke lening biedt bredere mogelijkheden voor u en uw onderneming. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen van een zakelijke lening voor u op een rijtje gezet. 

  1. Mogelijkheden om te investeren in uw onderneming

Natuurlijk streeft u als ondernemer ook naar groei van uw bedrijf. U dient te investeren in uw bedrijf om dit te bereiken. Met een zakelijke lening zult u voldoende geld hebben om te investeren in uw bedrijf. Zo kunt u met het leenbedrag bijvoorbeeld meer machines aanschaffen en het magazijn uitbreiden, waardoor uw productie stijgt en u in kortere tijd meer kunt afzetten. 

Een zakelijke lening wordt ook vaak door startende ondernemers afgesloten, omdat ze met een zakelijke lening een startkapitaal hebben om hun bedrijf mee op te zetten. 

Een voordeel van een zakelijke lening is dat u het volledige leenbedrag direct op uw rekening ontvangt. Dit geld kunt u dan meteen inzetten om uw bedrijf te laten groeien. 

  1. U bespaart geld met een zakelijke lening

Natuurlijk zult u ook rente over het geleende geld moeten betalen. Maar wist u dat u de rente die u hierop betaald kunt laten aftrekken bij de fiscus? Het is namelijk zo dat rentebetalingen worden gezien als zakelijke kosten en zakelijke kosten mag u van de winst van uw bedrijf aftrekken. Uiteindelijk betaalt u dus minder belasting. 

De conclusie

Een zakelijke lening wordt vaak door (startende) ondernemers afgesloten met als doel om hun bedrijf op te zetten of te laten groeien. Zakelijke leningen zijn bedoeld voor langlopende investeringen zoals het bouwen van bedrijfspanden en het aanschaffen van machines. Met een zakelijke lening heeft u de mogelijkheid om grotere investeringen te doen en uw bedrijf te laten groeien.