Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Belangrijkste arbeidsrechten

Als arbeider heb je veel rechten waardoor je beschermd wordt om misbruikt te worden door een bedrijf. Arbeidsrechten worden dan ook wel als mensenrechten gezien, aangezien deze rechten ervoor moeten zorgen dat een arbeider als mens beschermd wordt en dat deze geen onmenselijke taken moet uitvoeren. Een arbeidsrechter is hier een expert in en kan ervoor zorgen dat een bedrijf deze regels ook daadwerkelijk naleeft. Indien die dit niet doet kan die namelijk aangeklaagd worden en indien schuldig bevonden, kan dat bedrijf een fikse boete boven het hoofd hangen. Hieronder dan ook een aantal belangrijke arbeidsrechten voor werknemers.

Minimumloon

Een belangrijk arbeidsrecht vandaag de dag is het minimumloon. Dit zorgt ervoor dat een werknemer altijd een bepaald bedrag moet krijgen als loon, waardoor werknemers altijd genoeg geld krijgen om normaal te kunnen functioneren binnen de samenleving. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun werknemers niet kunnen onderbetalen en dat een werknemer altijd een basis heeft. 

Gelijke rechten voor iedereen

Een ander belangrijk recht is dat iedereen gelijk behandeld moeten worden als arbeiders. In werkelijkheid gebeurt dit nog niet altijd, wat soms flink kan frustreren. Zo is te zien dat mannen nog altijd oververtegenwoordigd zijn in top banen en dat mensen met een marokkaanse of turkse achtergrond moeilijker aan het werk komen dan mensen met een Nederlandse achtergrond. Als het heel duidelijk is dat een bedrijf niet eerlijk tegenover iedereen handelt, kan je hiervoor een arbeidsrecht advocaat in Amsterdam voor inschakelen. 

Arbeidsomstandigheden

Ook op het gebied van arbeidsomstandigheden zijn veel regelgevingen. Het zorgt ervoor dat arbeiders beschermd zijn tegen onveilige werkomstandigheden waardoor ze hun werk zo risicoloos mogelijk uit kunnen voeren. Hierdoor worden zoveel mogelijk incidenten op het werk voorkomen en indien dit niet goed wordt uitgevoerd kan het bedrijf aansprakelijk worden gesteld voor de schade, omdat zij de arbeidsomstandigheden niet goed hadden doorzien. Als je blijvend letsel overhoudt aan iets je uitvoert op het werk en het blijkt achteraf dat het niet veilig genoeg was gemaakt door het werk, dan zijn zij aansprakelijk voor het blijvende letsel dat jij hebt opgelopen.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl