Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Hoe regel je een scheiding

Scheiden is geen leuke gebeurtenis waar een hoop emotie bij komt kijken. Toch is het ontzettend belangrijk om hierbij van beide kanten goed samen te werken, zodat de scheiding voorbeeldig verloopt. Je moet er even doorheen bijten, maar als het eenmaal achter de rug zit weet je wel dat alles goed geregeld is. Maar hoe ga je zo’n scheidingsproces in? En hoe zorg je ervoor dat alles vervolgens goed verloopt? In dit blog worden deze zaken beantwoord waardoor jij hopelijk een goed scheidingsproces in kan gaan. 

Wees duidelijk over een scheiding

Als je er zeker van bent dat je wilt scheiden, zorg dan allereerst dat zowel jij als je partner op de hoogte bent dat je echt wilt scheiden. Als je hierin niet duidelijk genoeg bent kan het soms een tijdje duren voordat je partner zich beseft dat je daadwerkelijk wil scheiden. Duidelijkheid staat dus voorop, zorg dat je zeker van je zaak bent en dat er duidelijk gecommuniceerd is. Vervolgens kan je door naar de volgende stap in de scheiding. 

Ga op zoek naar een scheidingsadvocaat of mediator

De volgende stap is om naar een mediator of scheidingsadvocaat te gaan, om alle zaken op orde te krijgen. Indien mogelijk moet je hierbij proberen samen te werken met je ex-partner, indien dit niet gaat moet je zorgen dat je duidelijk aan je advocaat laat weten wat jouw wensen zijn omtrent de scheiding. Je advocaat kan hier vervolgens voor pleiten en gaat voor je bekijken wat wel en niet mogelijk is voor je omtrent financiën en kinderen. 

Maak afspraken over financiën en kinderen

Probeer van te voren al jullie bezittingen en schulden in kaart te brengen. Hierdoor heb je een duidelijk overzicht van alles wat verdeeld kan worden. Kijk verder naar jullie financiën op dit moment, wat de inkomens op dit moment zijn en wat dit in de toekomst gaat worden. Aan de hand hiervan kan de mediator of de advocaten zien wat de mogelijkheden omtrent dit is.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl