Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Mantelzorg Wernsen voor een mantelzorgwoning op maat

Met een mantelzorgwoning kunt u mantelzorg bieden aan uw ouders of kinderen waarbij rekening gehouden wordt met hun en uw privacy. Bij Wernsen Chaletbouw kunt u terecht voor een zorgchalet op maat. Dit bedrijf staat bekend om de prima service en de kwaliteit van de chalets op maat. Bovendien staan uw wensen als klant centraal. Onderdeel van de service is het eventueel aanvragen van een vergunning voor uw mantelzorgwoning.

De mantelzorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning is een praktische manier om mantelzorg te verlenen. Hierbij wonen de zorgvragers in uw tuin of, u woont als mantelzorger in de tuin van de zorgvragers. Het voordeel is dat u niet telkens heen en weer hoeft te reizen. Zo’n mantelzorgwoning (of zorgchalet) koopt u natuurlijk bij een specialist zoals Chaletbouw Wernsen. Bij hun kunt u namelijk een mantelzorgwoning kopen die geheel op maat naar uw wensen wordt gemaakt.

Met een mantelzorgwoning van Chaletbouw Wernsen bent u verzekerd van alle ruimte en comfort. U heeft veel verschillende mogelijkheden voor uw mantelzorgwoning op maat. Niet alleen bij de vorm van de mantelzorgwoning maar ook bij de extra opties is er een ruime keuze in de mogelijkheden. Hierdoor worden uw wensen omgezet naar een mantelzorgwoning op maat.

Hoe Chaletbouw Wernsen uw mantelzorgwoning oplevert hangt voor een heel groot deel van u af. Wanneer u de indeling zelf wilt realiseren dan wordt het mantelzorgchalet casco opgeleverd. Vaak is er sprake van een turnkey oplevering waarbij u alleen nog maar de meubels en verdere inventaris naar binnen hoeft te dragen.

De mantelzorgwoning en vergunningen

Een vergunning is meestal niet nodig bij het bouwen van een mantelzorgwoning op eigen terrein. Veel gemeenten hebben namelijk hun regels versoepeld wanneer het gaat om de bouw van een mantelzorgwoning. De regels voor de bouw ervan zijn vergelijkbaar met die voor een garage of tuinhuis. Wel moet uw zorgchalet voldoen aan de eisen die het Bouwbesluit 2012 stelt aan woningen inzake veiligheid, isolatie, milieu en gezondheid. Chaletbouw Wernsen neem u al het regelwerk uit handen. Zij checken de regels in uw woonplaats, vragen de eventuele vergunning aan, realiseren en plaatsen uw zorgchalet.