Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Help! Gebeten door hond

Bent u gebeten door een hond? Daar kun je behoorlijk van schrikken! Daarnaast kan het nare gevolgen hebben, zowel fysiek als financieel. Want wat veel mensen niet weten is, is dat je in veel gevallen recht hebt op schadevergoeding. Maar weet u dan wel wat u moet doen bij een hondenbeet? Bij een hondenbeet is het belangrijk om bepaalde zaken goed te regelen, zodat je het meeste kans maakt op een schadevergoeding. Het meest belangrijkste is dat je de contactgegevens krijgt van de eigenaar van de hond, want zij zijn immers verantwoordelijk. 

Overige tips bij een hondenbeet

Ook kan het erg helpen om foto’s te maken van de beet, zodat je bewijsmateriaal hebt bij het aanvragen van je schadevergoeding. Ook dit verhoogt de kans aanzienlijk om je verdiende schadevergoeding te krijgen. Een foto maken van je wond is iets waar je niet meteen aan zult denken, maar het is wel heel erg belangrijk bij het aanvragen van je schadevergoeding! 

Daarnaast kan het in je voordeel werken als je getuigen hebt. Waren er meerdere mensen aanwezig toen het gebeurde? Probeer dan in contact te komen bij deze mensen, want dit zal je helpen bij het verklaren van wat er gebeurd is. 

Heb je meer tips nodig bij een hondenbeet? Kijk dan eens op deze website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/14-dos-en-donts-hondenbeet/

Vergeet niet de dokter op te bellen!

Wellicht is dit belangrijkste stap die je moet ondernemen bij een hondenbeet: ga langs de dokter! Een hondenbeet kan in sommige gevallen onschuldig lijken, maar niets is wat het lijkt. Ga direct langs je huisarts en laat je wond nakijken. Het is ook heel belangrijk dat je de wond goed schoonmaakt nadat je door een hond bent gebeten. 

 

https://www.juridischbureauletselschade.nl/14-dos-en-donts-hondenbeet/