Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Herinneringen aan de overledene koesteren

Het is erg vervelend als een dierbare in jouw directe omgeving overlijdt. Hierdoor kom je in een moeilijke periode terecht waarin er veel geregeld moet worden en je een persoon moet missen die veel voor jou betekende. Het is dan ook in deze periode dan mensen vaak beseffen dat de herinneringen moeten koesteren. Dit kunnen ze doen op verschillende manieren. Zo kun je foto’s gaan bekijken met alle nabestaanden, maar ook kun je verschillende video opnames achter elkaar zetten om een mooie compilatie te maken van alle bijzondere en mooie momenten die met deze persoon beleefd zijn. 

Een organisatie die jou kan helpen 

Veel mensen willen deze periode zelf doormaken, maar dit is erg moeilijk omdat er veel verschillende dingen zijn die gebeuren moeten worden. Een van de dingen die geregeld moet worden is het overleggen van de soort uitvaart die geregeld moet worden. Je moet dan wel in overleg blijven met de uitvaart organisatie als er veranderingen opspelen in het regelen van de uitvaart. Het is dan alleen wel belangrijk dat je een organisatie vindt die jouw wensen uit kan voeren zoals jij dat graag zou willen zien. Het kan ook zo zijn dat de persoon voordat hij of zij overleed al een uitvaart organisatie heeft ingeschakeld. Dan kunnen de nabestaanden hiermee verder in zee gaan. 

Breng materiaal mee 

Om dus die herinneringen te koesteren is het wel belangrijk om met verschillende materiaal aan te komen bij de uitvaart organisatie. Hierdoor kunnen zij een mooie en persoonlijke uitvaart neerzetten voor de nabestaanden en natuurlijk de overledene zelf.