Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Is uw bedrijf vitaal?

Het meten hoe uw organisatie ervoor staat is erg belangrijk tegenwoordig. Begrippen als vitaliteit en bevlogenheid zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Met een MTO, Medewerkerstevredenheidsonderzoek, kun je deze begrippen daadwerkelijk meten.

Maar tegenwoordig is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Er zijn veel testen die zicht richten op het Medewerkers-onderzoek. Welke is nu de juiste/beste? Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven. Elk onderzoek heeft zo zijn eigen focus gebieden om de Medewerkerstevredenheid te meten.

Maar zoals het woord al zegt, Medewerkerstevredenheid meet alleen hoe tevreden medewerkers zijn, het richt niet tot de organisatie gekoppeld aan de werknemers welke weer in perspectief worden geplaats van de concurrerende markt.

Carrièrepoort heeft om deze reden haar eigen MTO ontwikkeld. Het wordt expres niet een Medewerkerstevredenheidsonderzoek genoemd, maar de VitaliteitsAPK. Het ziet vitaliteit als één van de belangrijkste factoren van menselijk kapitaal. Zoals APK al doet vermoeden, is dit Medewerkers-onderzoek gericht om alle facetten in de organisatie door te meten dit gaat volgens een aantal variabelen.

Om te beginnen krijgen medewerkers een online vragenlijst die statisch onderbouwde resultaten teruggeeft, deze lijst richt zich op de Bevlogenheid, Productiviteit en Risicoweerbaarheid van de respondent. Na het invullen van dit Medewerkers-onderzoek krijgt de respondent gelijk de uitslag en wordt actief begeleidt om aan zichzelf te werken waar nodig. Via het online dashboard kan er namelijk gelijk per onderwerp hulp worden ingeschakeld. Stel dat uit het Medewerkers-onderzoek komt dat de respondent zich sterk kan verbeteren in werken in teamverband, dan staat er in het dashboard een optie om een coach in te schakelen die hierin gespecialiseerd is.

Daarnaast worden er ook offline interviews afgenomen met medewerkers en leidinggevenden om een nog completer beeld te vormen en dieper in te gaan op verschillende onderwerpen.

Vergeet al onderstaande begrippen: MTO, Medewerkerstevredenheid, Medewerkers-onderzoek, Medewerkerstevredenheidsonderzoek, en ga mee met de innovatie de VitaliteitsAPK

http://www.carrierepoort.nl