Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Je bouwt een merknaam op en creëert hiermee waarde, bescherm het goed!

Bescherm je merknaam tegen namaak en inbreuk

Ben jij een ondernemer en heb je veel tijd en geld geïnvesteerd in je onderneming? Dan zou je je wellicht kunnen indenken hoe vervelend het zou zijn als iemand anders er met jouw merk vandoor gaat en je er niets tegen kunt doen. Je bouwt namelijk een goede naam op en je creëert hiermee waarde. Die waarde zit in het merk van je onderneming. Je wilt daarom natuurlijk niet dat iemand zomaar meelift met jouw succes. Daarom is het belangrijk om jouw merknaam te beschermen, zodat je kunt optreden tegen de persoon die je merk namaakt of misbruikt. Wil je weten hoe je dat precies kunt doen? Bekijk dan alle informatie over een merkregistratie!

 

Merkregistratie biedt bescherming voor je merknaam

Veel ondernemers denken dat met een inschrijving van de kamer van koophandel en het registreren van een domeinnaam, je al goed beschermd bent tegen inbreuk en misbruik van anderen. Maar dat is absoluut niet het geval. Hiermee heb je de merknaam van de onderneming namelijk niet als merk beschermd. Dus wil je optimale bescherming voor je merknaam? Vraag dan een merkregistratie aan bij een gespecialiseerd merkenbureau!

 

Wat zijn de voordelen van merkregistratie?

Naast het feit dat je door een merkregistratie goed beschermd bent door de inbreuk en namaak van derden, kent merkbescherming nog veel meer voordelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat het merk veel meer waard is na merkregistratie. Zo is het verkopen van je merk of het in licentie geven erg aantrekkelijk. Tevens is een geregistreerd merk een teken van professionaliteit. Zo kan je na het registreren van het merk het ®–teken gebruiken. Dit zorgt voor een professionele uitstraling en wekt vertrouwen voor klanten. Tot slot krijg je het alleenrecht om het merk te gebruiken voor promotie van de producten waarvoor de merkregistratie dient.