Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Komen offline en online regels en rechten overeen?

In principe gelden de regels van het internet ook in het echt. Je zou dus goed kunnen stellen dat deze rechten overeenkomen. Wat offline geldt, geldt online ook. Het internetrecht heeft eigenlijk geen wet, maar dit recht kent echter wel een aantal regels die ook weer gelden voor andere wetten en rechten check it out. Er zijn namelijk een aantal rechten die specifiek gelden voor op het internet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Wet bescherming persoonsgegevens, de auteurswet en het licentierecht.

Strafrecht op het internet

Het strafrecht op het internet is ook een onderdeel van het internetrecht. Het internet heeft vele voordelen, maar helaas ook nadelen. Het is namelijk wel heel gemakkelijk om via het internet iemand te pesten. Cyberpesten (het pesten via internet) is dan ook iets dat erg veel voorkomt. Je kunt via het internet anoniem berichten sturen via bijvoorbeeld social media of de e-mail. Zo wordt het voor pesters wel heel gemakkelijk om iemand belachelijk te maken en pijn te doen door te pesten. Wat je daarnaast ook vaak ziet is dat accounts worden gehackt. Denk hierbij aan bankrekeningen, social media accounts, e-mail accounts etc. Maar ook virtuele kinderporno en online handel in bijvoorbeeld verboden wapens en verdovende middelen worden veel gemakkelijker dankzij het internet.

Opzoek naar een internet recht advocaat?

Heb je een conflict op het gebied van internet recht of ICT recht? Dan kan een gespecialiseerde advocaat misschien wel goed van pas komen! Deze weet namelijk alles over internetrechten en de regels die online gelden. De wetgeving die geldt op het internet is een vak apart, waarbij het zeker aan te raden is om een advocaat in te huren die hier ook echt veel verstand van is. Een ICT advocaat is dagelijks bezig met conflicten die betrekking hebben op het internet, deze kan je dus goed van dienst zijn!

https://www.lawfox.nl/internetrecht/