Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Beginnen met een onderneming op jonge leeftijd

Wil jij als student beginnen met een onderneming? Dan ben je niet de enigste op de wereld. Steeds meer mensen besluiten om tijdens het studeren te ondernemen. Wat heb je namelijk te verliezen? Naast geld en tijd, niet veel. Toch wordt je verbaasd aangekeken als je het nieuws meld aan je vrienden, docenten of familie. Ze zeggen dan dat ze het een gewaagde stap vinden. Ze gaan ervan uit, dat iemand zo jong, niet genoeg bedrijfservaring heeft en gerendeerd failliet gaat in de harde boze wereld. Dit hoeft niet altijd zo te zijn en met dit artikel worden de stappen behandelt om extra voorbereid  aan de slag te gaan.

Allereerst is het handig om een businessplan op te stellen. Dit zorgt ervoor dat je een concreet beeld krijgt over zaken als je eigen profielschets, de activiteiten van de onderneming, een onderzoek over de branche en markt die je gaat betreden, de algemene juridische zaken en tot slot de financiering van de onderneming. Als het plan eenmaal concreet op papier staat, kan je naar investeerders zoeken. Deze investeerders zouden je idee veel sneller geloven als er daadwerkelijk vooronderzoek is gedaan.

Ieder bedrijf bestaat uit een rechtsvorm. Er zijn heleboel verschillende rechtsvormen zoals, een eenmanszaak, vof, bv , nv etc. Deze rechtsvormen hebben dan zo hun eigen voordelen en nadelen . Ook bepaald de rechtsvorm wat voor aansprakelijkheid je hebt en welke belastingen je moet gaan afdragen. Een van de belangrijkste aspecten van een onderneming is het op orde hebben van je zaken. Dit is namelijk erg belangrijk voor jezelf en voor de belastingdienst. Zonder achterliggend systeem gaat dat heel moeizaam. Een aanrader, als je personeel hebt, is het gebruiken van een personeelsadministratie systeem. Hiermee kan je alles efficiënt op orde brengen, zodat je niks onverwachts staat te wachten. Interesse? Zoek dan in een zoekmachine naar ‘loonadministratie uitbesteden’. Dan kom je vanzelf terecht bij een website die je verder kan helpen.

https://www.cbbs.nl/