Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Reiki master

Reiki, een hele bekende van de velen alternatieve geneeswijzen. Een geneeswijze die in feite geen therapie is, maar desondanks wonderbaarlijk therapeutisch kan werken. Dit artikel gaat verder in op de Reiki. Maar dan niet op de Reiki in het algemeen, maar op de Reiki master. Dit artikel gaat bespreken wat je van een Reiki master mag verwachten, wat is de functie van een Reiki master, welke bevoegdheden heeft deze en welke mogelijkheden zijn er tot een opleiding tot Reiki master?

Wat mag je verwachten van een Reiki master?

Wat men leert als men master wilt worden is het volgende: hoe organiseer en geef je cursussen, hoe wek je enthousiasme op bij mensen, de diverse behandelvormen, inwijdingsrituelen, ethiek, de omgangsvormen met cursisten en collega’s en ook wordt je gecontroleerd op het feit of je wel voldoende ervaring hebt met Reiki. Er zijn naast de dingen die je leert ook een aantal eisen waaraan een kandidaat dient te voldoen. Er dient namelijk sprake te zijn van bewustwording van persoonlijkheid, bewustwording van eigen kracht, talenten, mogelijkheden en keuzes. Ook dient er sprake te zijn van de mogelijkheid tot het ontwikkelen en gebruik durven maken van je eigen intuïtieve vermogens en het ontwikkelen van communicatieve vermogens. Van een Reiki master mag je dus verwachten dat over deze vaardigheden beschikking is.

Waaraan kun je hem/haar herkennen?

Ze zijn te herkennen aan een aantal richtlijnen die door hen gehanteerd worden. Bijvoorbeeld dat het van grote waarde is dat elke Master zichzelf erkent als een krachtig leraar op individuele wijze, elke persoon naar eigen inzicht benaderend. Ook zijn collegialiteit en respect van groot belang.

Waar kun je terecht?

Voor een opleiding tot Reiki Master kun je in heel veel delen van Nederland eigenlijk wel terecht, bij ZoMa Opleidingen in Westervoort en Den Haag.

https://www.zoma-opleidingen.nl/