Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Veiligheidsmaatregelen in het verkeer

Fietsen is nergens zo populair als in Nederland. Voor bijna alles pakken we de fietsen en het is dan ook een van de meeste gebruikte vervoersmiddelen in Nederland. De fiets is eigenlijk heel veilig. Toch kan er ook met de fiets een ongeluk gebeuren met grote gevolgen.

De elektrische fiets

In de afgelopen jaren heeft de elektrische fiets een groot deel van de markt overgenomen. Het is erg populair onder de oudere en de mensen die langere afstanden fietsen. In eerste instantie is de fiets ontworpen om mensen die moeite hebben met fietsen te ondersteunen. De motor zorgt ervoor dat je met minimale inspanning toch heerlijk vooruitkomt. Toch zagen veel consumenten die fiets als ideale vervanger van hun huidige fiets. Want ja, wat is nu lekkerder dan met minder inspanning harder te fietsen? Voor veel mensen was de elektrische fiets dan ook een ideale uitkomst. Waar ze eerder niet meer van huis konden werd dit door de elektrische fiets weer mogelijk gemaakt. Het is dan ook niet gek dat veel mensen erg te spreken zijn over deze fiets. Toch is een groot deel van de weggebruikers niet blij met de komst van de elektrische fiets. Dit komt voornamelijk door het gevaar wat hierachter schuilt. Het is met de elektrische fiets niet goed in te schatten hoe hard iemand gaat. Dit kan heeft al tot zeker een zeer hoog aantal fietsongelukken geleid. Voornamelijk de oudere gebruiker zijn hier het slachtoffer van. Ze kennen de kracht van de elektrische fiets niet of weten niet hoe ze hier goed mee om kunnen of moeten gaan.

Veiligheidsmaatregelen

Veel mensen zijn van menig dat er een aantal veiligheidsmaatregelen nodig zijn om op de elektrische fiets te stappen. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan het dragen van een helm en verdere bescherming. Het is ook zeker niet onverstandig, als je kijkt naar het aantal dodelijke ongelukken waarbij een elektrische fiets betrokken is. Wanneer je van plan bent op de elektrische fiets te stappen is het dan ook niet meer dan verstandig dat je rekening houdt met de mogelijke gevaren en naast deze gevaren is het van belang dat je altijd alert bent. Dit geldt zeker niet alleen voor de elektrische fiets, maar voor eigenlijk alle weggebruikers.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/