Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Voorbereid oppad

Een auto vakantie kan superleuk zijn, doe je het met je vrienden en ga je een roadtrip maken door Europa, of ga je gewoonweg met je gezin op vakantie naar het Gardameer. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje, vooral op wegen die voor jezelf onbekend zijn en waar eventueel andere verkeersregels zijn. Het is daarom raadzaam om goed voorbereid op weg te gaan. Dit geld niet alleen voor lange afstanden maar ook voor een kort ritje naar de stad of binnen Nederland.

We kunnen stellen dat de Nederlandse wegen een van de meest veilige wegen zijn van de wereld sertraline online. Nederland staat op nummer 8 van de meest veilige wegen waar de minst dodelijke en ernstige ongelukken gebeuren. Over het algemeen hebben we het dan toch aardig goed voor elkaar. Dat betekent echter niet dat je niet voorbereid op pad moet gaan. In Nederland zijn er een aantal dingen verplicht om in de auto bij je te hebben. Daarnaast zijn er een aantal dingen raadzaam om altijd in de auto te hebben zoals een verbandkoffer. Je weet nooit wanneer je de spullen hieruit nodig zal hebben. Mocht het niet onderweg nodig zijn dan misschien wel op locatie.

In de rest van Europa gelden er ook een aantal verschillende regels betreffende de dingen die je in de auto moet hebben. Zo is het in sommige landen in Europa verplicht om een schuimblusser in de auto te hebben. Maar bij anderen is het ook alleen maar nodig dat je een veiligheidshesje in de auto hebt en een gevarendriehoek. Een verbandkoffer is nergens verplicht maar wel echt heel handig om bij je te hebben in de auto. In zo een dergelijke verbandkoffer zitten verschillende dingen die eigenlijk altijd handig zijn zoals pleisters, verband, watten, een mitella en vaak ook snelhechters. Mocht je deze dingen niet voor jezelf nodig hebben kan het altijd maar zo gebeuren dat je het voor een ander nodig hebt. Wanneer je kinderen hebt is het een ander verhaal, je moet bijna altijd wel zo een koffer bij je hebben. Kinderen vallen natuurlijk vaak en wondjes en andere kleine ongelukjes zijn snel gemaakt. Gelukkig bestaat er ook een kinderverbanddoos, ietsjes gemakkelijker mee te nemen en minder zwaar.

https://www.schoens-safety.nl/