Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Waarom is Fortnite de populairste game van dit moment

Je zult vast wel eens van Fortnite hebben gehoord. Het is namelijk de meest populaire game van het moment. Het is een spel waarvan het wel lijkt of iedereen hem momenteel speelt. Niet zo verwonderlijk ook, want Fortnite is een spel dat elementen uit meerdere populaire genres meesterlijk met elkaar combineert. Het is daarnaast een spel dat iedereen gratis kan spelen (je kunt wel extra’s bijkopen), waardoor de drempel om eraan te beginnen natuurlijk niet al te hoog is. De game ontwikkelaars van Epic Games hebben er weer een megahit mee in handen, die waarschijnlijk nog wel een flink aantal jaartjes een succes gaat blijven. Alhoewel je dat in het flink veranderende game landschap natuurlijk nooit helemaal zeker weet..

Wat is Fortnite precies?

Fortnite is een spel dat je altijd met meerdere mensen speelt. Met honderd mensen om precies te zijn. Als de game begint word je op een eiland gedropt. Dit is de zogeheten arena, waar de strijd losbarst. De honderd deelnemers aan de game moeten nu proberen om elkaar zo snel mogelijk om het leven te brengen, voordat anderen dit bij hen doen. De speler die uiteindelijk als laatste overblijft is de winnaar van het spelletje en krijgt alle roem die hierbij hoort. Fortnite combineert elementen van bouwspellen als Minecraft (je kunt een huis bouwen om je in te verbergen), shooters en zogeheten Battle Royale spellen waarin meerdere gamers strijden tot er maar eentje over is.

Het succes van Fortnite

Een avondje Fortnite met vrienden is momenteel heel populair. Kijk eens in de Aldi folder van de week om te zien of hier wat lekkere snacks en drinken in de aanbieding zijn en je bent er helemaal klaar voor om lekker met je vrienden te gaan gamen. Uiteraard kun je ook bij een andere winkel dan Aldi je krachtvoer halen. Fortnite is echt een ongekende hype, die je moet spelen om erbij te horen. Als game ontwikkelaar kun je er natuurlijk alleen maar van dromen dat je spel ooit zo succesvol wordt.

https://www.folderbode.be/nl/