Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Wanneer is het slim een beroep te doen op een advocaat omgeving Ede?

Wanneer u nog niet zeker weet of u een advocaat in Ede moet inschakelen, kan dit blog u wellicht op weg helpen een beslissing te nemen. Misschien hebt u nog nooit eerder een advocaat ingeschakeld of heeft u eerder slechte ervaringen met een advocaat gehad? Weet u niet of u opnieuw een advocaat moet inschakelen? Spaart u liever de kosten van een advocaat uit omdat u denkt dat u het zonder ook wel zult redden? Hieronder redenen u te helpen uw beslissing te nemen.

Problemen ontstaan door het te laat inschakelen van een advocaat uit Ede

Niets kan een gefundeerd juridisch advies van een advocaat uit Ede vervangen. Veel problemen ontstaan juist ook in de nasleep omdat de klant niet over voldoende juridische kennis beschikt, maar in eerste instantie probeert zichzelf te vertegenwoordigen. Vandaag de dag kunt u via het internet veel informatie vinden als niet-jurist, maar helaas zijn het maar al te vaak slechts halve waarheden en niet afgestemd op het individuele probleem. Als deze informatie onjuist wordt gebruikt, verergert het probleem meestal in plaats van het te verbeteren of op te lossen. Als de cliënt zichzelf eerst vertegenwoordigt en pas in een later stadium een advocaat in de arm neemt, kunnen zich verdere (soms grotere) problemen voordoen. Dan moet een advocaat het uiterste van zichzelf vergen om een situatie te redden, maar om het best mogelijke te bereiken het daarom altijd beter om zo snel mogelijk juridisch verantwoord advies in te winnen. Beter een keer te vroeg dan een keer te laat professionele hulp inschakelen:

1. een eerste consult is altijd nuttig en kost, in verhouding tot wat je zou kunnen verliezen, weinig

Wees nooit bang om naar Vallei Advocaten in Ede te gaan. Het eerste gesprek dient om uw situatie in zijn geheel vanuit juridisch oogpunt te onderzoeken en u wordt specifiek geïnformeerd over de juridische problemen en mogelijke oplossingen die er voor u en uw situatie zijn. U leert wat u daarna moet doen en of en hoe u zelf kunt handelen.

2. Wacht niet te lang totdat u besluit een advocaat te raadplegen

Tijd is geld is het bekende spreekwoord. Dit geldt vaak ook op juridisch gebied. Wacht niet te lang totdat u contact opneemt met een advocaat. Er zijn vaak termijnen die u in acht moet nemen, anders verliest u uw rechten, zoals in het geval van een vordering tot ontslagbescherming, het verstrijken van termijnen in een arbeidsovereenkomst of bijvoorbeeld na ontvangst van een gewone opzegging van uw appartement met betrekking tot uw bezwaar.