Mirjam Mooijman
Image default
Society / Law

Werkwijze bij een rieten dak

Als je een rieten dak op jouw huis wilt is het een grote stap om deze wens te verwezenlijken. Er komt wat kijken voordat je dit kunt doen. Hoe gaat zo een proces eigenlijk in z’n werk. De stappen worden hier in dit artikel uitgelegd. Bij rieten daken neerleggen zijn namelijk wat stappen die er aan vooraf gaan.

Er zal eerst een gesprek plaatsvinden waar de wensen worden besproken. Er moet namelijk een offerte worden gemaakt en dan is het handig eerst een gesprek te hebben gehad met de wensen, prijsindicatie en andere zaken. Dit gesprek kan bij het bedrijf, bij uw huidige huis of een nieuw huis plaatsvinden. Dat ligt eraan wat u fijner vindt.  Er zal ook een inspectie plaatsvinden waarbij het dak wordt bekeken. Moeilijke daken worden dan in een bouwtekening gezet en daarna wordt een offerte gemaakt en daarnaast ook een plan van aanpak. Dan zal er een presentatie worden gegeven over wat er gedaan kan worden. Als je het er als klant dan mee eens bent dan kunnen zij aan de slag gaan. Het kan zijn dat er bouwkundige aanpassingen gedaan moeten worden en als dat gedaan is kan het daadwerkelijke rietdekken worden gedaan. Na het rietdekken zal het dak uitvoerig worden gecontroleerd. De kwaliteit staat voorop en dat moet ook aan het einde zo zijn. Onderhoud en reparatie wordt ook ingepland om zodoende het dak in top vorm te behouden.

Vergelijk een rietdekkersbedrijf voordat je er een kiest. Er zijn niet zo veel specialisten maar bij rietwerk zijn ze erg goed. De kwaliteit is hoogwaardig en er is vrijwel geen onderhoud nodig. Het nadeel van een rieten dak is natuurlijk dat het veel kost en dat er onderhoud moet worden gedaan. Alleen mensen denken dat er veel onderhoud moet worden gedaan en dat klopt niet helemaal. Het duurt tientallen jaren voordat het dak van onderhoud moet worden voorzien.

https://www.rietwerk.nl/