Mirjam Mooijman
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor jongeren bij dit centrum

Als je een jongere bent die begeleid wil of moet wonen, kun je bij Leviaan terecht. Dit is een centrum waar jongeren begeleid kunnen wonen. Dit is een optie, maar het centrum helpt sowieso bij psychische klachten. Je hoeft er dus niet perse te gaan wonen. Als dat voor jou wel het beste is, ben je bij dit centrum in ieder geval op de juiste plek. In deze tekst krijg je hier wat meer informatie over.

Wooncoaching

Leviaan is er voor wooncoaching voor jongvolwassenen, oftewel begeleid wonen voor jongeren. Dit is mogelijk voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Als je als jongere begeleid gaat wonen bij dit centrum, wordt er naar jou individueel gekeken. Iedereen is natuurlijk anders en iedereen heeft een andere reden waarom hij of zij begeleid woont. Daarom is het van belang dat er gekeken wordt naar individuen. Er wordt gekeken naar wat jij wilt bereiken en daar wordt aan gewerkt.

Voor wie is het een uitkomst?

Dit centrum kan voor veel jongeren een optie zijn. Misschien is al vastgesteld dat begeleid wonen voor jou een goed idee is. Het kan ook zo zijn dat je hier nog over twijfelt. Je kunt altijd een kijkje nemen op de website van het centrum om een completer beeld te krijgen. Als je psychische klachten hebt, waar verschillende stoornissen onder kunnen vallen, kan begeleid wonen voor jongeren iets voor jou zijn.

Word zelfstandiger met hulp

Het doel van dit centrum is om jongvolwassenen zelfstandiger te maken. Om dit te bereiken, worden jongeren dus individueel getraind en geholpen. Je kunt ervan uitgaan dat dit ongeveer twee jaar duurt. In die tijd word je dus geholpen, maar leer je ook vooral dingen zelf te doen. Jongeren die vanwege psychische klachten nog niet erg zelfstandig zijn, worden die richting in geholpen. Wil je meer weten over begeleid wonen voor jongeren? Neem dan contact op met Leviaan.  

https://leviaan.nl/