Mirjam Mooijman
Image default
Zorg

Met dagbesteding in Zeeland geef je je kind meer zekerheid

Sommige kinderen zijn niet haantje de voorste. Ze staan niet vooraan om nieuwe vrienden te maken en kijken liever de kat uit de boom. Sommige van deze kinderen redden het gewoon op school en daarbuiten. Maar er zijn er ook die wel wat hulp kunnen gebruiken. Voor hen is dagbesteding in Zeeland misschien een goede optie, op een zorgboerderij bijvoorbeeld. Hier kunnen ze werken in de natuur en met de dieren bezig zijn. Dit geeft ze rust en daardoor meer zelfvertrouwen. Dat kan er vervolgens weer toe bijdragen dat ze zich ook op school en in de omgang met leeftijdgenoten in hun vrije tijd wat zekerder voelen. Soms is het een lang proces, maar in veel gevallen worden goede resultaten behaald.

Werken met de paarden in de gezonde buitenlucht

Veel kinderen en jongeren hebben een fascinatie voor paarden. Ze vinden het vaak geweldig om ze te verzorgen en ermee te werken. Bij SAM-en, een zorgboerderij voor dagbesteding in Ovezande, in Zeeland, kunnen zij onder meer voltigeren met de paarden. Dit vraagt behendigheid, maar bovenal ook vertrouwen van de berijder en het paard. Natuurlijk wordt een nieuwe gast niet direct op de rug van een paard gezet. Er wordt eerst gekeken wat de situatie is en waar de behoeften van het kind of de jongere liggen. Als er sprake is van een verstandelijke beperking dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. De kinderen en jongeren zijn in principe nooit alleen met de paarden, zeker niet de eerste keren dat ze de zorgboerderij bezoeken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor dagbesteding in Zeeland dan kun je contact opnemen met zorgboerderij SAM-en, gevestigd in Ovezande, een dorp op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland, dan kun je contact opnemen. Ook op de website is veel te lezen over de activiteiten en de mogelijkheden.

https://www.sam-en.nl/