Mirjam Mooijman
Image default
Zorg

Wilt u een douchestoel bestellen? Hier moet u rekening mee houden

Wanneer u een douchestoel wilt bestellen, is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Dit zetten we graag voor u op een rij.

Waarom zou u een douchestoel bestellen?

Voor wie slecht ter been is of tijdelijk niet langdurig alleen kan staan, is een douchestoel perfect. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat u zittend kunt douchen, wat een veilige optie is en gevaarlijk vallen voorkomt. Ook kunt u handvatten en beugels aan de muur toevoegen, die ervoor zorgen dat u makkelijker overeind komt. Dit alles zorgt voor een ontspannende douchebeurt waarbij u minder last heeft van pijnlijke gewrichten door langdurig staan.

Past de stoel door uw douche?

Er bestaan smalle krukjes en zitjes, maar sommige douchestoelen zijn behoorlijk breed en passen dus niet in iedere douche. Meet daarom de opening van uw douche goed op of kies voor een inklapbare douchestoel, die u bij Zorgthuiswinkel.nl kunt bestellen en gratis bij u thuis kunt laten bezorgen.

Welk model douchestoel kunt u het best bestellen?

Zoals u hierboven al las, bestaan er verschillende soorten zitjes voor in de douche. Zo kunt u kiezen tussen een inklapbare variant, wat handig is in een douche met een kleine opening, maar u kunt ook gaan voor een vaste stoel die standaard bij u in de douche blijft staan. Dan is er nog de keuze tussen een simpel krukje of een massieve stoel, die u met accessoires zoals voetsteunen kunt personaliseren.

Is een douchestoel veilig?

Douchestoelen worden volledig veilig in elkaar gezet en zijn bedoeld voor meer steun in de badkamer. Wel bestaan er douchestoelen op wielen, waarbij u of uw verzorger zelf moeten letten op de remmen. Staat de stoel niet op de rem, dan kan dit ongelukken veroorzaken. Lees bij iedere soort stoel ook altijd eerst de handleiding door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan na het bestellen van een douchestoel.