Mirjam Mooijman
Image default
Zorg

Wasbare luiers dragen bij aan een beter milieu

We leven nog altijd in een wegwerpmaatschappij. Het wordt steeds meer zaak om hier bewust mee om te gaan. We scheiden ons afval steeds meer, maar op vele vlakken valt nog zeker wat te winnen. Kaatje Katoen heeft duurzaamheid als visie en is in 1992 gestart als luierservice met katoenen, wasbare luiers. Ze leveren al nagenoeg 30 jaar wasbare luiers en hopen daar nog heel lang mee door te kunnen gaan. Ze zijn en blijven pionier op dit gebied.

Gratis adviesservice voor twijfelende ouders

In 30 jaar is er veel veranderd en ontwikkeld en de diverse mogelijkheden binnen de wereld van wasbare luiers zijn groot. Om elke klant kant goed te kunnen helpen, heeft dit bedrijf een consulentennetwerk opgesteld die de klant van gratis advies kan voorzien. In een persoonlijk gesprek is het mogelijk om samen met de consulent te kijken en overleggen. Zo kom je tot de beste keuze voor jullie als gezin op het gebied van wasbare luiers. Dit overleg is zowel online als op locatie mogelijk.

Duurzaamheid binnen het bedrijf

Naast het leveren van alleen duurzame producten zoals wasbare luiers, is dit bedrijf ook op meerdere fronten bezig met duurzaamheid. Zij hebben dit namelijk doorgevoerd in hun bedrijfsvoering. Ze willen het milieu zo min mogelijk belasten. Binnen het kantoor wordt er water uit de kraan gedronken in plaats van flessen, dozen worden hergebruikt, er wordt zo min mogelijk geprint, plastic en papier wordt gescheiden en er wordt gebruik gemaakt van ledverlichting. Ook de producenten van wasbare luiers werken op een duurzame manier en andere leveranciers, zoals Petit&Jolie, gebruiken gerecycled plastic voor hun verpakkingen.

Ook wasbaar maandverband is nu beschikbaar

Bij Kaatje Katoen kun je ook kiezen voor wasbaar en herbruikbaar maandverband. Zeker wanneer je op zoek gaat naar een duurzamer alternatief tijdens je menstruatie, is dit prettig. Dit wasbaar maandverband is eveneens eenvoudig online te bestellen en uiteraard verkrijgbaar in verschillende modellen. Iedere vrouw heeft namelijk een ander menstruatieverloop. Twijfel je welk wasbaar maandverband het best bij jou past? Raadpleeg dan de klantenservice. Zij vertellen je meer over de mogelijkheden met betrekking tot wasbaar maandverband.