Mirjam Mooijman
Image default
Aanbiedingen

6 tips van een autopoetser voor de mooiste glans

6 tips van een autopoetser voor de mooiste glans

Heb jij altijd je auto willen poetsen en hem in nieuwstaat maken? Maar weet je niet hoe?

Wij hebben 8 tips verzameld van autopoetsers om je auto als nieuw te maken.

 

Tip 1 : Eerst grondig wassen voor het poetsen.

De mooiste glans bereik je al met een goede wasbeurt. Vuil en zand zorgen ervoor dat de reflectie verminderd en je auto dof lijkt. Nu hoor ik je denken: “we gaan naar de wasstraat”… Maar de meeste wasstraten in Nederland zorgen voor zogenaamde microkrasjes in de lak. Deze swirls of spinnenweb krasjes zorgen voor minder weerspiegeling en dus minder glans. Datzelfde is het geval bij de wasborstel in de wasbox.

Was de auto dus met de hand en gebruik een goede autoshampoo. Werk van boven naar beneden. De onderste helft van je auto is namelijk het meest vies.

 

Tip 2:  Droog de auto voor een vlekvrij resultaat.

In Nederland hebben we veelal last van kalk in het leidingwater. Als je je auto laat opdrogen of gaat droog rijden blijven er witte kringen achter op de lak. Dit zijn zogenaamde kalkvlekken of watervlekken. Door de auto te drogen met een goede droogdoek zal de auto vlekvrij opdrogen.

 

Tip 3: Extra reiniging voor een gladde en glanzende lak

Een extra stap die autopoetsers nemen is het kleien van de lak. Hiervoor gebruiken ze een speciaal soort klei dat samen met een speciaal glijmiddel over de lak wordt gehaald. Hiermee worden kleine zandkorreltjes en ander vuil uit de poriën van de lak gehaald. Voelt jouw lak best wel ruw aan? Hiermee los je dat op. Het water en vuil loopt daarna makkelijker van de lak en de glas is nog beter.

 

Tip 4: Conditioneer de lak voorafgaand aan het waxen

Autopoetsers moeten in een korte tijd een zo mooi mogelijk resultaat behalen. Daarvoor hebben ze een trucje. Door gebruik te maken van een zogenaamde glaze geef je een extra voeding aan de lak en camoufleer je de kleine krasjes. Perfect om, zonder te polijsten, extra diepte aan de lak te geven. Zeker op donkere auto’s is dit een aanrader. Let op. Waxen is wel belangrijk na deze stap. Anders spoelt deze laag weg in de regen.

 

Tip 5: Wax on, Wax off.

We kennen het allemaal wel van de Karate Kid. Wax on, Wax off… Maar is dat nou zo belangrijk? Zeker. 80% van het resultaat zit in de voorbereiding. Maar de echte glanzende afwerking kun je bereiken met een mooie wax. Een goede waxlaag kan extra diepte, bescherming en waterafstotend effect geven. Hiermee bespaar je jezelf werk in de volgende wasbeurten en blijft je harde werk beloond.

Tip 6: Vergeet de details niet.

Een schone auto met vieze ramen, doffe bumpers en vieze velgen ziet er nog steeds niet mooi uit. Zorg ervoor dat je kunststof delen weer mooi zwart maakt en de ramen en velgen niet vergeet. Wil je meer tips over het poetsen van je auto? Check dan Elitecarcare.nl

 

 

https://elitecarcare.nl/