Mirjam Mooijman
Image default
Beauty en verzorging

Vollere lippen door permanente make up

Permanente make-up voor je lippen

Te smalle lippen, een ruwe lipcontour of gewoon geen lippenstift meer willen aanbrengen: een permanente make-up voor je lippen kan een oplossing zijn voor deze problemen. Als je er vaak aan hebt gedacht om je lippen op deze manier te verfraaien. Wij van Permanente Make Up Brabant geven je alle benodigde informatie. 

Voor wie is permanente make-up geschikt?

Er zijn veel redenen voor permanente make-up van je lippen. Sommige vrouwen zijn bijvoorbeeld niet tevreden met de grootte, vorm of kleur van hun lippen, of hebben hun contouren verloren als gevolg van littekens en zonlicht. De volgende zaken kunnen worden gerepareerd door kunstmatige pigmenten

 • Een ongelijkmatige lipcontour (bijv. door acne of herpeslittekens)
 • asymmetrische lippen
 • onvoldoende volume van de lippen
 • Verlies van lipkleur (bijv. Door intensieve Uv-straling of leeftijdgerelateerd)
 • de dagelijkse make-up van de lippen
 • Een lek van de lippenstift in de lipplooien

Het constant opnieuw aanbrengen van lippenstift kan tot het verleden behoren en je zelfvertrouwen zal worden versterkt met een gezicht zonder make-up. 

Zo werkt het

Op je afspraak in de cosmetica-studio van je keuze bespreekt je eerst wat je wilt bereiken. Wil je meer volume, meer kleur, meer contouren? Je hebt de keuze tussen drie varianten

 • Lipcontour: hier wordt alleen de rand van je lippen met kleur getraceerd.
 • Halfschaduw: in deze variant, ook wel “arcering” genoemd, loopt de kleur bijna tot het midden van je lippen. Dit creëert een natuurlijk verloop tussen de kunstmatige en natuurlijke kleur van je lippen.
 • Volledige kleur: in dit geval zijn je lippen volledig gepigmenteerd.

De schoonheidsspecialiste zal je uiteraard adviseren welke variant het beste is voor het gewenste resultaat. Dan wordt de juiste tint voor je geselecteerd: van subtiele tinten tot meer opvallende lipkleuren, alles is mogelijk. De meeste vrouwen kiezen voor natuurlijke, permanente make-up, maar sommige willen een look waardoor ze er altijd stralend uitzien. Hiervoor worden meer kleurintensieve pigmenten gekozen.

De eigenlijke behandeling

De mond wordt ingewreven met een verdovende crème, zodat je er weinig van voelt. Nadat de nieuwe vorm van je lippen is geschetst, worden de pigmenten geleidelijk op de bovenste huidlaag aangebracht met een zeer dunne en steriele naald. Je moet in totaal anderhalf tot twee uur nemen voor deze behandeling.

Hoe ernstig is de pijn?

Tijdens de behandeling moet de crème de lippen verdoven, maar je kunt de naald nog steeds voelen. Sommige vrouwen beschrijven het als een ietwat onaangename gevoel, anderen hebben meer pijn, maar het is nog steeds draaglijk. In ieder geval, zoals altijd, voelt iedereen de pijn anders. Nadat de pigmenten zijn ingebracht, kunnen zwelling en roodheid een paar dagen optreden, maar dit zou snel moeten verdwijnen.

De kosten van de lip make-up 

De eenvoudigste variant, lipcontouren, begint bij ongeveer 200 euro. Voor een halfschaduw moet je dieper in je zakken tasten: minstens 250 euro, meestal zelfs meer, is de prijs van deze meest populaire variant. Volledige schaduw begint daarentegen met een minimum van 300 euro en kan tot 700 euro kosten.

Hoe lang duurt het genezingsproces?

Het duurt ongeveer een week voordat je lippen volledig genezen zijn. Direct na de behandeling is de kleur van je lippen nog steeds erg intens en ze kunnen er erg onnatuurlijk uitzien. Maar maak je geen zorgen, zo zal het niet blijven Na twee tot drie dagen vormt zich een korstje. Wanneer dit geneest en eraf valt, wordt de kleur van je lippen ook veel helderder. Dan is het uiteindelijke kleurresultaat zichtbaar. Dit kan ongeveer 50 tot 70 procent lichter van kleur zijn dan kort na de behandeling. Bovendien kan het resultaat in eerste instantie enigszins ongelijk zijn, omdat sommige delen van je huid de pigmenten anders kunnen absorberen. Daarom is meestal een vervolgbehandeling vereist, die ten vroegste vier weken na de kuur kan worden uitgevoerd. Vooral belangrijk: de juiste zorg Het best mogelijke resultaat van de permanente make-up is alleen gegarandeerd als je na de behandeling op de juiste verzorging van je lippen let.

De volgende regels moeten de week na de behandeling worden gevolgd:

 1. Reinig je lippen alleen met pH-neutrale zeep en water.
 2. Wrijf je lippen dagelijks in met een creme aanbevolen door de schoonheidsspecialiste. Gebruik alleen wattenstaafjes en niet je handen.
 3. Zorg ervoor dat je lippen niet zachter worden tijdens het douchen of baden.
 4. Ga niet naar het zwembad of de sauna, ga niet zonnebaden of sporten.
 5. Vermijd irritatie of het aanraken van de lippen. Helaas is zoenen in het begin ook taboe.
 6. Gebruik geen make-up op je lippen, geen lippenstiften of andere producten.
 7. Opmerking met herpes: het kan voorkomen dat het herpesvirus wordt gewekt door permanente make-up aan te brengen en dat je kort daarna een uitbraak krijgt. Dus als je vaker last hebt van koortslippen, moet je een herpesmedicatie krijgen als voorbehoedende maatregel of een permanente herpeszalf aanbrengen in de dagen na de lippigmentatie.

Dit is hoe lang de permanente make-up op je lippen blijft

De duurzaamheid van de pigmenten hangt onder andere af van je metabolisme. Als je lippen bijzonder goed van bloed worden voorzien, is het mogelijk dat je lichaam de pigmenten na verloop van tijd sneller afbreekt dan bij andere mensen. De intensiteit van de blootstelling van je huid aan de zon speelt ook een rol, net als je gezichtsverzorging.

https://permanentemakeupbrabant.nl/