Het fenomeen dashcam is in Nederland inmiddels al aardig ‘ingeburgerd’ in auto’s. Veel bestuurders hebben een dashcam in hun auto geplaatst, om opname te kunnen maken van hun autoritten. 

Toch rijden er in ons land nog veel rond, ook nieuwe auto’s, die niet voorzien zijn van een dashcam ofwel een boordcamera. En dat is jammer, want filmopnames maken als u rijdt heeft belangrijke voordelen te bieden en een dashcam is zo gekocht.

Welke voordelen biedt een dashcam?

 

Gemakkelijk te plaatsen & zeer scherpe HD beelden

Een dashcam wordt in auto’s vaak geplaatst achter de voorruit, maar kan tegenwoordig ook worden ingebouwd in het dashboard of worden bevestigd aan de binnenspiegel van de auto. De huidige generatie camera’s staat garant voor zeer scherpe beelden in Quad HD kwaliteit, waarbij maar liefst 60 frames per seconde gemaakt worden. De opslag vindt plaats op een speciale geheugenkaart. Verder kunnen de camera’s gemakkelijk bediend worden via een handige mobiele app.

 

Altijd beelden bij schade of ongevallen

Het belang van een dashcam is vooral dat er altijd beeldmateriaal gemaakt wordt tijdens het rijden. Kiest u voor een camera met bewegingsmelder, dan gaat de camera ook filmen als uw geparkeerde auto aan wordt getikt door een ander. U heeft met een dashcam dus altijd bewijsmateriaal om te laten zien aan een verzekeringsbedrijf.

 

Alle modellen dashcams op een rij

Via de website van Carcam kiest u het gewenst merk en geeft u aan welk model auto u heeft. Aan de hand van dit principe koopt u de dashcam en kunt u deze perfect laten inbouwen. De camera wordt waar gewenst weggewerkt in uw binnenspiegel zodat het niet opvalt dat de auto over een camera beschikt.

Neem geen risico met de verzekering en koop een dashcam voor uw auto.